LOGO

Jazzmascarade

i Holberghaven

Uropførelse af komponisten Benita Haastrups nye rytmiske musik til Holbergs ære

 

Ludvig Holberg Museet er stolt over at kunne præsentere nykomponeret musik i tidens rytmiske tonesprog med udgangspunkt i Holbergs komedier. Det sker søndag den 30. juli, når komponisten Benita Haastrup for første gang opfører sin ”Jazzmascarade”. Hun benitahaastrupspiller selv trommer og er i selskab med de to fremragende jazzmusikere Jens Skou-Olsen på kontrabas og Kaare Munkholm på vibrafon.

 

Tidens ånd og tonesprog har udviklet sig, siden Carl Nielsen for 110 år siden komponerede sin vidunderlige operaversion af Holbergs Mascarade. På den baggrund fostrede Holberg Museet sidste år ideen om at bestille et nyt værk med støtte fra Statens Kunstfonds komponistpulje. Benita Haastrup påtog sig opgaven på den betingelse, at hun må plukke inspiration fra flere forskellige Holberg komedier, bl.a. Den Stundesløse og Jeppe på Bjerget. Hun har tidligere med udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr komponeret værket ”Hjertets melodier”, som blev opført på Odense Teater. Som uddannet percussionist fra Rytmisk Musikkonservatorium er Benita Haastrup forankret i jazzen og er navnlig kendt for sin suveræne evne til at skabe rytme og spræl ligesom i commedia dell'arte traditionen, der var Holbergs store inspiration. Så der forventes et værk med rytme, fest, fortælling, gøgl og kærlighed!

 

Benita Haastrup, 52 år, har som musiker spillet og turneret i hele Europa med bl.a. Andy Sheppard, Marilyn Mazur, Marie Bergman, Leo Wright, John Tchicai, Tore Brunborg, Pierre Dørge, Irene Becker, Hugo Rasmussen, Finn Ziegler og Richard Boone. Hun er belønnet med tre af de fineste jazzpriser, Ben Webster Prisen i 1998, Sunset Jazz Hornbæk Prisen i 2007 for ”en fornem indsats inden for dansk jazz som trommeslager, percussionist og komponist” og Danish Music Award i 2012. Den medvirkende bassist Jens Skou Olsen har ligeledes i en menneskealder spillet med en lang række stjerner bl.a. Bob Moses, Lee Konitz, Horace Parlan, Etta Cameron, Kenny Drew og Harry "Sweets" Edison. Gennem de sidste 28 år har han desuden været med i saxofonisten Christina von Bülows Trio sammen med guitaristen Jacob Fischer, og som komponist har han bidraget til den danske sangskat med bl.a. antologien Sange til Morgen og Aften på Edition Wilhelm Hansen. Den tredje musiker er Kaare Munkholm, som er en mesterlig vibrafonist, der fornemt løfter arven fra Lionel Hampton, Milt Jackson og andre store udøvere af det relativt sjældne instrument. Også han har spillet med en perlerække af musikere og orkestre som f.eks. Tangoorkestret, Emil de Waal, Peter Erskine, Poul Dissing, Peter Bastian, Kristian Jørgensen, Malmø Symfoniorkester og Afengin.

Søndag den 30. juli kl. 14.00

Koncert: JazzMascarade, uropførelse af nykomponeret rytmisk værk af Benita Haastrup, trommer, med Jens Skou-Olsen, kontrabas, og Kaare Munkholm, vibrafon.

TERSLØSEGAARD, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund

Entré: 100 kr.

Reservation: eller tlf. 7446 6770.

Til toppen