LOGO

Enestående

særudstilling

holbergtiden

At Ludvig Holberg er evigt aktuel demonstreres i denne sæson med den elektrisk animerede udstilling ”Holberg - til Tiden”, som vises på Tersløsegaard fra 5. juni til 27. september. I lydtableauer, skærme og tekstplancher sættes gamle Holberg (1684-1754) i selskab med blandt andet TV-serien Paradise Hotel, bare bryster i Kvindelejr på Femø og Jacob Haugaard på Folketingets talerstol. Det er eksempler på, hvordan indholdet i Jeppe på Bjerget, Niels Klim og Den Politiske Kandestøber kan føres frem til vor tid.

Udstillingen er skabt til Hofteatret på Christiansborg og blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Det er enestående, at den nu vises i Holbergs eget hus. ”Holberg - til Tiden” kombinerer en historisk billed- og tekstfortælling med nye lyd- og billedcollager. Den omfatter 10 lydtableauer baseret bl.a. på billeder og lydoptagelser fra sceniske opførelser af Holbergkomedierne gennem hundrede år. Grafisk designer Christina Ann Sydow står for billedsiden, mens komponist Hans Sydow har udført lydsiden med udgangspunkt i historisk viden om Holbergs forhold til musik og med reference til Axel Grandjeans udgivelse fra 1880'erne af folkelig musik anvendt i Holbergs komedier. Sanger og skuespiller Ulle Bjørn Bengtsson reciterer, rapper og synger nye sange, skrevet af Bengtsson-Sydow.

Bag det hele ligger et udvalg af hele Holbergs forfatterskab, redigeret af Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann. De ti lydtableauer med tilhørende tekster og baggrundsartikler er samtidig udgivet som cd-bog. Cd-bogen kan købes til særpris 50 kr. på Tersløsegaard.

Se udstillingen præsenteret af Teatermuseet på Hofteatret HER.

Til toppen