LOGO

Jeppe på Bjerget

 

forklaret af Krabasken

 

Teatergruppen Krabaskens instruktør Carsten Holm giver uddrag af den berømte komedie inde i Holbergs stuer lørdag den 21. oktober kl. 13.00

 

Jeppe på Bjerget rykker ind i Holbergs stuer på Tersløsegaard lørdag den 21. oktober kl. 13.00. Dog ikke alle komediens fem akter, carstenholmmen smagsprøver udvalgt af instruktøren Carsten Holm fra teatergruppen Krabasken i Slagelse. Han vil bl.a. spille Jeppe i Baronens seng og desuden fortælle om sin livslange Holberg begejstring. Krabasken har igennem mere end 40 år trofast haft den ene Holbergkomedie efter den anden på sit repertoire, og i år er valgt Jeppe på Bjerget. Komedien opføres i oktober otte gange på scenen i Slagelse i Carsten Holms instruktion, som, forsikrer han, er Holbergs originale udgave, idet teksten her og der dog er moderniseret. Jeppe på Bjerget var en af de første fem komedier, Holberg skrev i sin poetiske raptus og leverede til GrønnegadeTeatret i 1722.

 

Carsten Holm stiftede selv bekendtskab med Holberg som folkeskoleelev i 1972. Det blev til en aldrigt ophørende lidenskab. Han har både læst sig igennem samtlige Holbergs 33 komedier og prøvet kræfter med komedierne som amatørskuespiller i Sorø Amatør Teater og Krabasken. Han er selv uddannet folkeskolelærer og underviser i dansk – hvor Holberg naturligvis har sin plads.

Lørdag 21. oktober kl. 13.00: Krabaskens Jeppe – teatergruppen Krabaskens instruktør Carsten Holm agerer og fortæller

Entré: 50 kr.

Reservation: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 7446 6770.

FOTO: Carsten Holm – her i rollen som baronen i Jeppe på Bjerget.

Til toppen