LOGO

Kostelig komedie

 

på havescenen

 

Holbergkomedie opført af Holbæk Dramatiske Klub

 

Der venter kostelig komedie i Holberghaven, når Barselsstuen opføres. Den er blandt Holbergs første komedier, skrevet i 1723 og stadig barselsstuenen af de mest populære med sin varmt godhjertede satire over den gamle indbildte hanrej Cortifz og hans kloge unge hustru Engelke. Handlingen har et komisk skær af frivolitet over sig. Samtidig spilles på hele registret i skildringen af omgangen mellem kvinder og mænd – medlidenhed, forfærdelse, latter og intriger. Typisk for Holberg er det den blot syttenårige fødende kvinde, der viser sig overlegen i takt og forstand.

 

Komedien opføres af Holbæk Dramatiske Klub, som har lang erfaring med Holbergs komedier. Allerede i 1960 satte teatergruppen den første komedie (det var Den Vægelsindede) på repertoiret, og siden har de spillet Holberg et utal af gange. Barselsstuen blev senest opført i 2010.

 

Holbæk Dramatisk Klub begyndte som et aftenskolehold sidst i 1950'erne. Nu har de i mere end 50 år opført skuespil, de første mange år i gården ved Holbæk Museum og siden i Holbæks Kulturkaserne, som regel med to årlige forestillinger. Teatergruppen nærer en forkærlighed for klassiske stykker, som opføres med respekt for forfatter, tekst og tid.

 

Foto: Scene fra Barselsstuen, her i HolbergTeatrets version, der blev opført i Sorø Akademihave i 2016 med. Megan McCluskey og Hans Peder Christensen som Engelke og Corfitz.

 

Søndag den 17. juni kl. 15.30:

Barselsstuen, komedie i 5 akter

opføres af Holbæk Dramatiske Klub

Entré: 100 kr.'

Opførelsen på Tersløsegaard sker med støtte fra Lasson Andersen Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

louishansenlogo

Til toppen