LOGO

100 års fredningsjubilæum

og smuk klassisk koncert

 

I 1918 vedtog Folketinget den første danske bygningsfredningslov. Blandt de allerførste fredede ejendomme var Tersløsegaards trefløjede hovedbygning fra 1739 – der, hvor Ludvig Holberg Museet i dag er indrettet.

 

Helge tormOm dette 100 års jubilæum fortæller den særdeles kyndige fhv. museumsinspektør cand. mag. Helge Torm, Sorø. Han en ildsjæl, der brænder for formidling af kulturarven. Han er specielt optaget af bygningsbevaring og gør en stor indsats i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. Som erfaren foredragsholder og leder af guidede ture evner han samtidig at formidle stoffet på en fascinerede måde. Helge Torm har i mange år været knyttet til Sorø Museum og har modtaget byens Kulturpris.

 

 

Efter foredraget er der fra kl. ca. 16.45 koncert med Duo d'Aria. Den består af Kåre Lind på blokfløjte og harmonikaspilleren Dean Delgiusto. Soraneren Kåre Lind er egentlig cand. mag. i litteratur, men er mest kendt som udøvende kunstner. Han både maler (har bl.a. udstillet på Den Frie i København) og dyrker musik. I Duo d'Aria er han sammen med accordeonisten Dean Delgiusto, som bor i København og er uddannet på Det Kgl. Musikkonservatorium. Han spiller med flere kammerensembler med forkærlighed for barokmusik af bl.a. Scarlatti, Bach og Händel.

 

Søndag 1. juli kl 15.30

 

100 års jubilæum for fredningen af Tersløsegaard: Fhv. museumsinspektør Helge Torm fortæller, hvorefter Duo d'Aria med cand. mag. Kaare Lind, blokfløjte og Dean Delguisto, harmonika, spiller.

Entré: 100 kr.

Til toppen