LOGO

Holbergs Medalje

og Holbergs roller

 

Holbergdagen byder på møde med to store personligheder: Årets modtager af den fornemme litterære pris Holbergmedaljen samt de seneste teatersæsoners nye Holbergfortolker, som har spillet i både Jean de France og Erasmus Montanus.

casparcolling

Kaspar Colling Nielsen med sin nye Holbergmedalje.

 

Holbergmedaljen er en af dansk litteraturs store priser. Prisen, indstiftet i 1934, er en betydelig ære og anerkendelse. Der følger 75.000 kr. med – samt en invitation til at tale ved Tersløsegaards årlige Holbergdag. Årets prismodtager er den 43-årige forfatter Kaspar Colling Nielsen. Han hædres for sit fabulerende samfunds-satirisk forfatterskab, som i 2017 foldede sig ud i stort format i romanen ”Det europæiske forår”. Tidligere kom hans kritiske underfundighed til udtryk i den meget omtalte roman ”Den danske borgerkrig 2018-2024”, som beskrev et velfærdssamfundet i dyb krise.

 

Skuespilleren Jesper Asholt, 57 år, har de sidste to år kastet sig over Holbergs komedier. Først i Folketeatrets opsætning af Jean jesperasholtbornholmde France, hvor han spillede Frands (fader til Jean) og sidste år på Rønne Theater, hvor han brillerede som Per Degn i komedien Erasmus Montanus. Det er disse roller, Asholt vil berette om på Tersløsegaard, hvor han også vil stille sig til rådighed for publikums spørgsmål. Jesper Asholt er en meget alsidig og efterspurgt skuespiller, som ikke mindst er blevet kendt for sine roller på film og i TV-serier. Han er belønnet med såvel en Bodil som med Robertprisen.

 

 

 

Søndag 12. august kl. 15.30:

Holbergdag med årets modtager af Holberg-medaljen Kaspar Colling Nielsen samt skuespiller Jesper Asholt, der fortæller om sine roller som Holbergfortolker.

Entré: 100 kr.

Til toppen