LOGO

DEN STUNDESLØSE kommer til Tersløsegaard

 

Vielgeschrey og Pernille

 

på scenen i Holberghaven

 

 

bagsvarddenstundeslose

Skuespillere i Holbergforestilling på Bagsværd Amatør Scene.

 

Lige siden Den Stundesløse fik premiere i 1726 på GrønnegadeTeatret er komedien blevet opført gang på gang. Holbergs mesterlige stykke rammer det evigt aktuelle tema om den rastløse pedant, der hele tiden er i hektisk aktivitet, men alligevel aldrig rigtig får udrettet noget. I vore dage har fænomenet fået diagnosen stress. I Holbergs fremstilling er det snarere en grinagtig sjælelig defekt, som forklarer den fortravlede hovedperson Vielgeschreys opførsel. Han er samtidig så komisk tåbelig, at han vil have sin datter Leonora gift med en kedelig bogholder frem for hendes udkårne Leander. Takket være den snarrådige stuepige Pernille ordner alt sig dog til sidst, så komedien kan få en ægte holbergsk lykkelig slutning.

 

I nyere tid er Den Stundesløse gået over Det Kgl. Teaters scene med Jørgen Reenberg og Ghita Nørby i hovedrollerne og for få år siden også vist på Folketeatret med Henrik Koefoed og Cecilie Stenspil som Vielgeschrey og Pernille. Komedien er desuden blevet filmatiseret med John Price som instruktør, og i Norge blev den for et par år siden opført i Kristianssands Teater- og Konserthus.

 

På Tersløsegaard er det nu Bagsværd Amatør Scene, der opfører hele komedien i Holbergs originale version iklædt flotte kostumer og med Holberghavens scene som smuk kulisse. Det meget velanskrevne amatørteater fra Bagsværd har siden sin start i 1954 indstuderet mere end 150 forestillinger, deriblandt adskillige Holberg-komedier. To gange tidligere har teatret gæstet Tersløsegaard, første gang med ”Barselsstuen” for tolv år siden og i 2016 med komedien Don Ranudo de Colibrado.

Søndag 26. august kl 15.30

Den Stundesløse, komedie i tre akter opføres af Bagsværd Amatør Scene

Entré: 100 kr.

Opførelsen på Tersløsegaard sker med støtte fra Lasson Andersen Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

louishansenlogo

Til toppen