LOGO

Besøg fra

 

Holbergs fødeby

 

Høstafslutning med causeri om den unge Holberg – og en efterfølgende koncert med smukke ungpigestemmer

holbergstatuebergen

Holbergstatuen i Bergen blev rejst i 1884 på Holbergs 200 års dag.

 

Danmark og Norge må pænt deles om Holberg, for nok udførte Holberg sin store livsgerning og sit samlede forfatterskab i Danmark, men han var født og opvokset i Bergen. Først i sit attende år, i 1702, rejste han til København for at indskrive sig på Universitetet. Bergen har ikke glemt sin store søn. På Bryggen i byens havn modtages man i dag af en stor Holberg-statue, i byens teater opføres ofte Holbergs komedier og Bergen har også sit eget selskab for Holbergstudier, Bergens Holbergklub. Formanden tryggvefettfor klubben, historikeren Tryggve Fett, kommer til Tersløsegaard for at fortælle om Holbergs barndom og ungdom i Bergen. Foredraget vil også belyse, hvordan livet i Bergen har været inspiration i Holbergs forfatterskab. Tryggve Fett er en levende gudbenådet fortæller, så man skal ikke forvente et videnskabligt foredrag, men et let og muntert causeri over den unge Holbergs liv.

 

Dagen afsluttes med en koncert med Tersløse kirkes pigekor under ledelse af kirkens organist Lea Daescu. Koret består af cirka 20 unge piger i alderen fra 8 til 17 år og koncerten vil byde på høst- og sensommersange.

 

Søndag 9. september kl. 15.30: Høstafslutning: ”Holberg i Bergen”, foredrag af Tryggve Fett, formand for Holbergklubben i Bergen og dernæst koncert med Tersløse kirkes Pigekor under ledelse af organist Lea Daescu

Entré: 100 kr.

 

Til toppen