LOGO

Kostelig komedie

på havescenen 

Holbergkomedie opføres af Teaterselskabet fra Aarhus

 

Der venter kostelig komedie i Holberghaven, når Barselsstuen opføres. Den er blandt Holbergs første komedier, skrevet i 1723 og pernillelindholtstadig en af de mest populære med sin varmt godhjertede satire over den gamle indbildte hanrej Cortifz og hans kloge unge hustru Engelke. Handlingen har et komisk skær af frivolitet over sig. Samtidig spilles på hele registret i skildringen af omgangen mellem kvinder og mænd – medlidenhed, forfærdelse, latter og intriger. Typisk for Holberg er det den blot syttenårige fødende kvinde, der viser sig overlegen i takt og forstand.

Komedien opføres af Teaterselskabet Pulchra Semper Veritas (”Sandheden er altid smuk”) fra Aarhus, som har årelang erfaring med Holbergs komedier. Der medvirker 13 skuespillere (som skal spille de ikke færre end 34 roller, Holberg skrev ind i komedien!).

Medvirkende skuespillere: Tim Nyby Dalgaard Lambæk, Morten Brøsted, Jesper Wolff, Sine Lindholt, Sofie Haastrup Jensen, Isabella Bechmann, Susanne Øllgaard, Jasmin Gauguin, Pernille Lindholt, Katrine Riis Hald, Maria Kapilin, Brian Kofod og Nikolaj Wolter. Instruktion: Laurits Borberg.

 

 

FOTO: Pernille Lindholt i rollen som Anne Kandestøbers.

Søndag den 30. maj 2021 kl. 16.00:

Barselsstuen, komedie i 5 akter

opføres af Teaterselskabet Pulchra Semper Veritas

Entré: 150 kr. 

Dansk original vokaljazz

med brusen af Vesterhavet

 

Den unge sangerinde Nathalia Florez fra Fanø forener folkemusik og jazz med sin kvintet, der giver koncert i Holbergs have

Nathaliaflorez

Det emmer af ungdommelig inderlighed, nærvær og brusende Vesterhav, når den 23-årige sangerinde Nathalia Florez tolker danske sangtekster, hun selv har forfattet. Hun er vokset op i Sønderho som datter af byens sognepræst og fremhæver selv, hvordan det har været kilde til megen inspiration. I hendes musik er der både salmeklang, jazz og elementer af Fanøs levende folkemusiktradition.

Sangene fremføres indpakket i en klassisk jazz-grundbesætning med klaver, bas og trommer tilføjet en violin, som sætter folkemusikkens farve på helheden. Gruppen består af unge musikere fra Esbjergs Musikkonservatorium, Enrico Salvatucci, Niklas Gjersøe og Hans Kristian Knold på henholdvis klaver, bas og trommer, samt Annelene Toft Christensen på violin.

Nathalia Florez debuterede sammen med kvintetten i 2019 med albummet ”Aftenens sidste minutter”, som indeholder kompositioner med klang af nordisk jordnært lydlandskab. Musikken trækker tråde til både folkemusik, højskoletradition og rytmisk jazz, mens de danske tekster er fortællinger om venskab og kærlighed. Der venter lytterne i Holbergs have en smuk koncertoplevelse med poetiske danske tekster understøttet af jazzens improvisatoriske sprog.

 

Søndag 1. august kl. 15.30

Nathalia Florez Kvintet : Nathalia Florez, vokal, Annelene Toft Christensen, violin, Enrico Salvatucci, klaver, Niklas Emborg Gjersøe, bas, og Hans Kristian Knold, trommer

HOLBERGMUSEET TERSLØSEGAARD, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund

Entré: 150 kr.

Reservation: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. elleer tlf. 7446 6770

 

Feminisme og klassisk musik

på Tersløsegaards Holbergdag

 

Søndag den 29. august inviterer Holberg Museet til foredrag af HolbergMedalje modtageren dr. phil. Birgitte Possing og koncert med musik af J. S. Bach

 Birgitte Possingvanderpals

 

Det var med henvisning til bl.a. ”det feministiske spor” hos Ludvig Holberg, at professor Birgitte Possing nylig modtog årets Holberg Medalje (og de medfølgende 75.000 kr.). Possing har i skrift og tale sat kvinders rolle i historien, kulturen og samfundet på vor tids dagsorden og indtager en foregangsposition i dagens debat. For 300 år siden viste Holberg (1684-1754) vejen med sine epistler om det spild af talent, kløgt og styrke, som skyldtes at kvinderne holdtes ude. Han var således var en af de første og mest konsekvente fortalere for ligestilling mellem kønnene. Søndag eftermiddag er den debat på dagsordenen, når Birgitte Possing besøger Tersløsegaard og holder foredrag. Senere samme eftermiddag kommer Van der Pals strygertrio på Tersløsegaards scene for at spille musik af Holbergs jævnaldrende, Johan Sebastian Bach (1685-1750). Trioen med violin, bratch og cello spiller Bachs berømte GoldbergVariationer, som blev udgivet i 1741.

Birgitte Possings forfatterskab omfatter bl.a. biografier af betydningsfulde kvindeskikkelser som skolepioneren Natalie Zahle, politikeren Bodil Koch og spartakisten Clara Zetkin. Hun har desuden spillet en central rolle for tilblivelsen af Dansk kvindebiografisk leksikon, og i 2018 udsendte hun ”Argumenter imod kvinder – fra demokratiets barndom til i dag”, som netop indledes med en reference til Holbergs feministiske spor.

Den klassiske strygertrio består af Tobias van der Pals på cello samt Gordan Trajkovic, violin, og Markus Falkbring, bratch, som begge er koncertmestre i Helsingborgs Symfoniorkester. Goldbergvariationerne er egentlig skrevet for cembalo og omfatter af ikke færre end 30 variationer over en aria. Til koncerten på Tersløsegaard er musikken arrangeret for strygere af Sitkovetsky. Koncerten er arrangeret i samarbejde med Sorø Klassiske Musikfestival.

 

Søndag 29. august: Holbergdag med foredrag (kl 15.00) af forfatteren, professor Birgitte Possing, modtager af årets Holberg Medalje, og dernæst koncert (kl. 16.00) med Van der Pals strygertrio, der spiller Bachs Goldbergvariationer. (Entré: 150 kr.)

 

HolbergMuseet Tersløsegaard

Holbergsvej 101, 4293 Dianalund

Reservation af plads: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 7446 6770 (telefonsvarer)

 

Til toppen